Skip directly to content

Charente

Lakóhajós nyaralás Charente

A Charente régióban, a kitűnő brandy-jéről ismert tájakon át kígyózik a gyakran Franciaország legszebb folyójaként is említett Charente. A Charente régióba tervezett hajós nyaralása során érdemes kis kitérőket tennie, és meglátogatni a környékbeli városokat, pl. Cognac-ot és az ott található híres Hennessey-t készítő szeszfőzdéket, valamint Martell-t és Jarnac-ot, ahol a Courvoisier-t gyártják.  Kiemelkedő élményt nyújthatnak a Charente régióba tervezett lakóhajós nyaralás során Angoulème megerősített falai és katedrálisa.  Élvezze Rochefort friss tengeri levegőjét. Induljon felfedező útra biciklivel a békés, erdős tájakon vagy tegyen egy sétát a hatalmas napraforgómezők mellett.
 

A Charente régióban megtalálja Franciaország igazi lelkét. Látogassa meg Cognac városát, és kóstoljon meg néhány híres konyakmárkát. Ismerkedjen meg Rochefort tengeri hagyományaival. Sétáljon a régi Angoulème falai mentén, és látogassa meg a papírgyártás múzeumát. Fedezze fel Jarnac 11. században épült templomát. Kényeztesse magát, és vásároljon be Trois-Palis csokoládégyárának készítményeiből.

A Charente régióról, az ajánlott útvonalakról, a flottáról és a Charente régióbeli lakóhajós nyaralás on-line foglalásának lehetőségéről további információt talál a Le Boat angol nyelvű honlapján.