Skip directly to content

Burgundia

Lakóhajós nyaralás Burgundia

Az ínyencek és a borok barátai szerint a burgundiai Franche-Comté maga a paradicsom! Franciaországnak ez a régiója a jó borok és a klasszikus konyhaművészet hazájaként is ismert. A burgundi hercegek fővárosa, Dijon jelentős építészeti emlékekkel, gyönyörű festményekkel és műtárgyakkal rendelkezik abból a korból, amikor még Nyugat-Európa legbefolyásosabb családjának adott otthont.  A burgundiai Franche-Comté-ban, hajós nyaralása során mindenhol szőlőskertekkel találkozhat - pihenjen meg lakóhajós nyaralása közben a régióban, és kóstolja meg az ismert borfajtákat: a Pommard-t, a Nuit St. George-ot és a Changy-t.  
 

A burgundiai Franche-Comté Franciaország egyik leggazdagabb régiója. Hajós nyaralása során tekintse meg Besançon ősi citadelláját. Hajózásához a Vogézek kínálnak látványos hátteret. Macon környékén látogasson meg néhány szőlőskertet, ahol rendkívül sokféle borfajtát találhat. Használja ki Louhan helyi piacait, és töltse fel hajója raktárkészleit. Tegyen egy kis kitérőt Auxonne történelmi városába, ahol Napóleon három évig raboskodott.

A Burgund Franche-Comté régióról, az ajánlott útvonalakról, a flottáról és a Burgund Franche-Comté régióbeli lakóhajós nyaralás on-line foglalásának lehetőségéről további információt talál a Le Boat angol nyelvű honlapján.