Skip directly to content

Németország

Németországi lakóhajós nyaralás

A Németország észak-keleti részén található németországi hajózható terület a porosz Mecklenburg és Brandenburg tartományok tavakból, erdőkből és mezőkből szőtt tarka szőnyege. A Müritz Németország legnagyobb tava, a Müritz Nemzeti Park része - ideális környezet egy németországi lakóhajós nyaraláshoz. Számtalan túra- és kerékpáros útvonalat fedezhet fel hajós nyaralása során. A városok szerelmesei a németországi hajózható terület víziútjain elhajózhatnak Berlinbe, és felfedezhetik maguknak a pompás történelmi emlékműveket és múzeumokat. A kulturális világörökség részeként nyilvántartott Potsdam szintén elérhető vízi úton! 
 

Kérjük ne feledje a következőket: A németországi lakóhajós nyaraláshoz bizonyos területeken vezetői engedély szükséges. A berlini víziutakra sporthajóvezetői-engedély szükséges. Amennyiben kívánja, bérelhet hajóskapitányt, aki hajóját a vezetői engedély nélkül is hajózható vizekre átvezeti.

A németországi hajózható területről, az ajánlott útvonalakról, a flottáról és a németországi lakóhajós nyaralás on-line foglalásának lehetőségéről további információt talál a Le Boat angol nyelvű honlapján.