Skip directly to content

Akvitánia

Lakóhajós nyaralás Akvitánia

Ha hajóútját a dél-nyugat Franciaországban található Akvitánia régióba tervezi, útja a Garonne folyó völgyében, a Baïse folyó mentén vagy a Lot folyón felfelé vezethet. Erdős völgyekkel megszakított, szőlődombokkal tarkított festői síkságok vonzzák a látogatót parti piknikezésre. Pihenjen meg Ön is itt, akvitániai hajós nyaralása során. A középkori falvak, macskakövekkel kirakott utcáikkal és favázas házaikkal szintén arra várnak, hogy akvitániai lakóhajós nyaralása során Ön felfedezze őket. Kortyoljon el egy pohár vörösbort az élettel teli tereken - az Akvitánia régióból származnak az olyan világhírű borok, mint például a Margaux, a St. Emilion, a Graves vagy a Medoc. Nem a véletlen műve, hogy az Akvitánia régió az ínyencek körében örvend a legnagyobb ismertségnek: pompás Foie Gras, kitűnő Armagnac (francia brandy) és csodálatos borok kényeztetik itt az ízlelőbimbókat. 
 

Az Akvitánia régió különleges gasztronómiai élményt tartogat látogatói számára. Fedezze fel a történelmi időkből származó falakkal körülvett falvakat a Canal Lateral à la Garonne mentén. Akvitániai hajós nyaralása során látogassa meg Moissac csodálatos kolostorát, Nerac történelmi városát és a tíz hídívű római kori hidat Barbaste-ban.  Kóstolja meg Buzet-ben a vörösbort és Condom városában az Armagnac-ot. Barangoljon a festői, domboldalba épült Meilhan keskeny utcáin.

Az Akvitánia régióról, az ajánlott útvonalakról, a flottáról és az Akvitánia régióbeli lakóhajós nyaralás on-line foglalásának lehetőségéről további információt talál a Le Boat angol nyelvű honlapján.